Jestem dietetykiem i psychologiem. Studia magisterskie z psychologii ukończyłam na Uniwersytecie Warszawskim, a tytuł magistra z dietetyki uzyskałam w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi.
Jako psychoterapeutka szkoliłam się przez trzy lata w Centrum Psychoterapii Psychodynamicznej w Krakowie. Regularnie uczestniczę w szkoleniach i konferencjach naukowych oraz stale śledzę najnowsze publikacje z obszaru dietetyki i psychodietetyki. Doświadczenie zawodowe zdobyłam w szpitalach publicznych oraz prywatnych poradniach dietetycznych i psychologicznych.
Pracując jako dietoterapeutka korzystam nie tylko z aktualnego stanu wiedzy w dziedzinie dietetyki, ale także ze swojego doświadczenia jako psycholog. Dolegliwości związane z układem pokarmowym, gospodarką hormonalną oraz niewłaściwą masą ciała zawsze są połączone ze stanem psychicznym pacjenta. Długotrwały stres, zmęczenie, stany lękowe i depresyjne oraz niskie poczucie własnej wartości mogą być zarówno przyczyną jak i efektem wyżej wymienionych dolegliwości.
Uwielbiam zaszczepiać w pacjentach radość płynącą ze zdrowego i smacznego jedzenia, które odżywia wszystkie komórki naszego ciała i pozwala uwolnić drzemiące w nas pokłady energii. Proces przywrócenia zdrowia nie musi być wcale udręką, wręcz przeciwnie, może być bardzo przyjemny.
Osobiście wierzę, że empatia, zaangażowanie, otwartość, pragnienie pełnego zrozumienia drugiego człowieka jest podstawą udanej dietoterapii. Tymi wartościach kieruje się nie tylko w pracy, ale i w życiu osobistym.
Prowadzę konsultacje po polsku, niemiecku i angielsku.
Zakres wsparcia udzielam w sferach:
Moją specjalizacją są zaburzenia czynnościowe przewodu pokarmowego – zespół jelita drażliwego (IBS), SIBO, dysbioza, nietolerancje pokarmowe, refluks, biegunki, wzdęcia, zaparcia.
Prowadzę również dietoterapię kobiet z zaburzeniami gospodarki hormonalnej, w szczególności z PCOS, insulinoopornością i hiperandrogenizmem.
Pomagam także pacjentom zarówno z nadwagą jak i niedowagą odzyskać zdrową masę ciała.