Jestem psychologiem, psychoterapeutą i psychodietetykiem. Pracuję w nurcie poznawczo-behawioralnym, cechującym się najwyższą skutecznością w terapii i na bieżąco weryfikowanym badaniami. Obecnie odbywam
4-letnie szkolenie psychoterapeutyczne w tym nurcie w Akademii Motywacji i Edukacji w Warszawie, oferującej unikalny integrujący program, który obejmuje terapię: poznawczo-behawioralną, terapię schematów, terapie trzeciej fali i założenia dialogu motywującego. Szkoła jest rekomendowana i atestowana przez Polskie Towarzystwo Terapii Poznawczej i Behawioralnej.
Podczas sesji psychoterapeutycznych mamy możliwość przepracowania dysfunkcyjnych myśli i przekonań, co przekłada się na korzystne zmiany na poziomie emocji i zachowań. Wzbogacenie tej pracy o założenia i metody trzeciej fali terapii poznawczo-behawioralnej, daje możliwość zaopiekowania wielu sfer psychicznego funkcjonowania, co przekłada się na znaczącą poprawę jakości życia. W trakcie terapii pacjent wyposażany jest w cały wachlarz narzędzi, które sprawiają, że z czasem staje się swoim własnym terapeutą potrafiącym radzić sobie z różnymi życiowymi trudnościami.
Jako psychodietetyk Warszawa praktykuję holistyczne podejście do problemów jedzeniowych: w gabinecie pracujemy zarówno nad sferą odżywiania się, jak i psychologiczną, uderzając w przyczyny i mechanizmy problemu oraz dążąc do trwałej zmiany w różnych – nie tylko żywieniowych – obszarach życia.
Niezwykle istotne jest dla mnie budowanie dobrej relacji z pacjentem, podążanie za jego potrzebami, emocjami, myślami i wykorzystywanie jego zasobów. Relacja terapeutyczna oparta jest na współpracy, a w gabinecie panuje wspierająca, nieoceniająca i przesycona empatią atmosfera. Niezwykle doceniam możliwość towarzyszenia innym w procesie zmiany. Kieruję się zasadami etyki zawodowej, dbam o rozwój zawodowy i podnoszenie swoich kwalifikacji, by pomagać jak najlepiej.
Decyzja o odchudzaniu czy zmianie nawyków żywieniowych zajmuje na tej liście jedno z czołowych miejsc. Dlaczego? Z jednej strony często […]
Skala otyłości na świecie stale rośnie, a od 1975 roku częstość jej występowania zwiększyła się niemal trzykrotnie. Najnowszy raport Światowej […]